2014. augusztus 27., szerda

Susan EE - Angelfall Angyalok bukása



Fülszöveg:
Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen. (forrás: Könyvmolyképző kiadó www.http://konyvmolykepzo.hu ) 

Értékelésem:  Nagyon vártam már ezt a könyvet, a megjelenése óta az olvasólistámon csücsült, így amint megszereztem félreraktam mindent, és belekezdtem. Nem szaporítom a szót: ez lett a kedvenc könyvem! Sosem olvastam még ilyen minőségi urban fantasy-t. Mind a helyszín mind a cselekmény kidolgozása egyedülálló. Abszolút nem sablon sztori. Hihetetlenül precíz izgalmas és egyedi. 
 Köztudott, hogy utálom a sorozatokat ettől függetlenül a könyveim 90% az... most mégis alig várom, hogy megérkezzen a következő rész! Penryn egy afféle badass hősnő. Céltudatos önfeláldozó és kitartó. Egy született túlélő. Erre szüksége is van, hisz élete fenekestül felfordult mióta 6 hete az apokalipszis angyalai alászálltak és elpusztították az általunk ismert világot.  
Minden azzal kezdődött, hogy a hadsereg lelőtte az angyalok hírnőkét Gabriel-t, aki minden előjel nélkül egyszer csak felbukkant az égen pusztító angyalai gyűrűjében. Mit ne mondjak az apokalipszis angyalai enyhén szólva is pipák lettek. Megtorlásként a földdel tették egyenlővé világunkat. 
 Az emberek mindent hátrahagyva fejvesztve menekültek a városokból. Az utcákat mindenre elszánt fosztogató bandák járják. Senki sincs biztonságban. Nappal a bűnözőké éjjel a pusztító angyaloké a város.  Penryn Young elmebeteg édesanyjával és mozgássérült kishúgával kénytelen túlélni az elképzelhetetlent. Helyzetüket súlyosbítja, hogy se élelem se víz nincs, és bármikor rájuk törheti az ajtót egy elszánt éhező emberekből álló banda. Nincs mit tenni: menekülniük kell. 
 A Young család útra kell, hogy a hegyekben találjanak menedéket, de terveiket keresztülhúzza egy furcsa támadás. Miközben próbálnak észrevehetetlenül kijutni a városból szembe kerülnek egy angyallal. A hihetetlenül gyönyörű fiút társai orvul hátba támadták, majd heves küzdelem után megfosztották szárnyaitól. Nincs mese: meg fog halni. 
Penryn nem tudta türtőztetni magát, s közbelépett. Felkapta az elesett angyal kardját, és a sérült "fiú" segítségére sietett. 
A támadók annyira meglepődtek, hogy békén hagyták földön fekvő sérült társukat, s új áldozatot kerestek. Az egyik pusztító angyal magával ragadta a Penryn kishúgát Paige-t. A mozgássérült kislány tehetetlenül vergődik az ádáz angyal kezei közt. Nincs mit tenni, Penryn hiába futott lélekszakadva, már nem tudta őt megmenteni. És ha ez még nem lenne elég, elmebeteg édesanyja is felszívódott.  
 A lány egyedül marad a sérült angyallal. Tudja, ha sokáig tétovázik az utcai bandák darabjaira tépik a fiút, hogy aztán eladhassák. Így végül úgy dönt magával viszi, hisz ő az egyetlen aki segíthet neki húga megtalálásában. A probléma csak annyi, hogy az angyalfiú nincs eszméleténél, így Penryn-nek nek kell végigcipelni a városon.  
 Miután alaposan bekötözte az angyal sebeit és az magához tért Paige módszeresen kihallgatja. Nem bánik vele kesztyűs kézzel, hisz ő is egyike azoknak a "szörnyetegeknek" akik tönkretették az életét. A vallatás hiába való, a fiú csak annyit árul el magáról, hogy Rafinak hívják. Szemtelenül pimasz és lenéző. Milyen meglepő.
Penryn végül úgy dönt erővel szedi ki sérült védencéből a létfontosságú információkat... nem sok sikerrel. 
 Egy támadás során azonban egy oldalra kerülnek, s együtt kell harcolniuk. Rafi nem akar semmi mást, mint visszakapni a szárnyait és a kardját melyeket Penryn elővigyázatosságból elkobozott. Kénytelenek lesznek fegyverszünetet tartani, hogy eljussanak az Angyalok fészkébe.

Az ellenállók
Útjuk során rengeteg akadályba ütköznek: emberevő lények és mindenre elszánt ellenállók állják útjukat.
 Miközben próbálnak észrevehetetlenül átjutni az erdőn Rafit elfogja egy csoportnyi fegyveres. Penryn természetesen a megmentésére siet, és sikeresen be is szivárog a katonák táborába. Sajnos nem jár sikerrel, belesétált Obi parancsnok csapdájába...


 Vajon Penryn  képes lesz-e legyőzni az angyalokkal szemben tanúsított ellenszenvét, és megbízni egy olyan fiúban, aki valójában az ellensége? Vajon sikerül-e beszivárogniuk az angyalok Fészkébe, hogy Rafi orvoshoz jusson és Penryn végre újra karjaiba zárhassa imádott kishúgát? 
Képesek lesznek túlverekedni az önjelölt katonák és a titokzatos szörnyetegek tarkította mezsgyén, hogy elérjék céljukat? Minden kiderül... 

Értékelésem: 10/10 Ez a könyv pontosan az amit imádni fogsz. Le sem fogod                                tudni tenni. És akárcsak én, te is alig fogod várni a folytatást. 

Szereposztás:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése