2015. március 29., vasárnap

Róbert Katalin - Szívből, színből, igazán


Alex és Lilla testvérek, szeretik egymást, ám mindketten Patrik után vágyódnak.
Patrik azonban nehezen ereszt bárkit közel, édesanyja halála túlontúl fájó, apja elutasítása pedig túl könyörtelen. Úgy érzi, többé nem képes szeretetre senki iránt. Mégis összebarátkozik Alexszel, és a kapcsolat egyre mélyül, egyre fontosabbá válik számára a fiú. Csakhogy neki mindig a lányok tetszettek, és Lilla mellett sokkal vidámabb és könnyebb az élet.
Alex fél a saját másságától és tehetetlen. Miközben próbálja megtalálni az útját, helyt kell állnia azokban a játszmákban is, amelyeket Patrik diktál. Mégsem képes elszakadni a fiútól, és attól a keserves, de gyönyörű szerelemtől, ami hozzá köti.
Lilla féltékenyen figyeli a fiúk hatalmi harcát, de hisz abban, hogy Patrik végül őt választja. A párkapcsolatért kész küzdeni, még akkor is, ha szeretett bátyja a másik fél. És egy nap Patrik végre odafigyel Lillára is…
Ők hárman egy különleges, érzékeny játszmát játszanak, ahol rendkívül nagy a tét: a boldogság.

Éppen a városi könyvtárban garázdálkodtam, mikor rátaláltam erre a könyvre.
Habár már úgy fél éve rajta volt az olvasási listámon, eddig még nem igazán éreztem késztetést arra, hogy elolvassam. Hát most ezt is bepótoltam. :)

Mint azt a fülszövegben már olvashattátok, történetünk ezúttal egy szerelmi-háromszögről szól. Alex és Patrik mindig is közel álltak egymáshoz. Barátságuk egy sajnálatos tragédia után mélyült szerelemmé. Patrik és szülei éppen Horvátországból tartottak haza, mikor autóbalesetet szenvedtek.
A fiú édesanyja azonnal meghalt, apja pedig legszívesebben a halálba kívánná egyetlen fiát. A gyászba beleőrült férfi bármit megtenne azért, hogy soha többé ne kelljen látnia Patrikot. Így főszereplőnk ideje nagy részét Alex családjánál tölti, ahol megismerkedik szerelme húgával Lillával.
A lány odavan Patrikért (mint minden heteroszexuális nőnemű lény 100 kilométeres körzetben). A fiú ezt minden további nélkül kihasználja, hisz ezzel is féltékennyé teheti Alexet. A kis játszmázás egészen addig működik is, míg a két fiú egyetemre nem megy. Patrik édesapja ugyan is csak akkor hajlandó támogatni fiát, ha az külföldön tanul. (A lehető legmesszebb tőle.) Számomra felfoghatatlan volt ez a mélyről jövő gyűlölet. Legszívesebben benyúltam volna a könyvbe, hogy felpofozhassam a férfit.
Patrik
  Miután Patrik kiköltözik Angliába Alex teljesen egyedül marad. Pusztán a rendszeres telefonhívások és ígéretek tartják benne a lelket, mígnem egy idő után azok is elmaradnak. Patrik
tudja, ha valaha is visszatérne Magyarországra, többé nem lenne képes otthagyni Alexet. Ráadásul apja sem támogatná tovább. Így a fiú kárpótlásul szerelme húgát választja. Lilla ügyesen kihasználja a két fiú közti szakadékot, és lecsap Patrikra... Persze az eset után haladéktalanul színt vall bátyjának. Egyrészt hajtja a bűntudat, másrészről látni akarja bátyja reakcióját. Hát megkapta! Alex összeroppan, bosszúból összejön... egy lánnyal.  A fiú szülei kicsattannak az örömtől. Még ha Noémi nem is kifejezetten az a modell alkat, legalább kiderült, hogy az ő drága kicsi fiúk "mégsem meleg".  A két fiatal hamar össze is költözik
Lilla
Alex kezd beletörődni, hogy végleg elvesztette Patrikot, mígnem a fiú váratlanul visszatér Magyarországra. De vajon miért várt ezzel két évet?   És kiért jött vissza? Lilláért, akibe 5 nap erejéig szerelmes lett, akit felvállalhatna apja és a világ előtt; vagy Alexért, aki mellett mindent elveszíthet?



Véleményem: 5/5 Nem is értem, hogy miért vártam ezzel a könyvvel eddig? A Szívből, színből, igazán egyszerre megrázó és lenyűgöző! Egy lightos YA sztorira számítottam, erre kaptam egy ütős szerelmi drámát tele szenvedéllyel. Róbert Katalin elérte, hogy egyszerre imádjam és gyűlöljem egyes karaktereit. Néha legszívesebben felpofoztam volna mind Patrikot, mind Lillát. Komolyan nem tudom megérteni, hogyan képes valaki ennyit ártani olyasvalakinek, akit elvileg szeret. Minden esetre imádtam a könyvet! Tiszta szívvel tudom ajánlani mindenkinek 18 éves kortól!

Szereposztás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése