2015. július 6., hétfő

Ryan Loveless - Ethan és Carter


Fülszöveg: Carter Stevenson folytonos dadogásával és tikkelésével huszonnégy éves korára teljes magányra kárhoztatta magát. Jóllehet, a barátai is azzal nyúzzák, hogy a Tourette-szindrómának rendeli alá az életét, Los Angelesből egy csöndes kaliforniai kisvárosba költözik. Meghúzza magát, kerüli az embereket. Nem is sejti, hogy újdonsült szomszédja, Ethan Hart, hamarosan feldúlja magányát, és kilöki őt a nagybetűs életbe.
   Ethan már a kezdet kezdetén megvallja az érzelmeit Carternek, bár közben retteg, hogy agysérülése kettejük közé áll, noha Ethan sokkal fogékonyabb az érzelmekre, mint az átlag. Carternél sokkal több forog kockán: ő többször megégette magát, és nem szeretné, ha megint összetörnék a szívét. Ethan minden alkalmat megragad arra, hogy bebizonyítsa, ő és Carter összetartoznak. Aztán Ethan tragikus hírt kap. Végső kétségbeesésében Carterhez fordul segítségért. Vajon Carter kiállja a próbát?

Leírás: Mikor először olvastam az Ethan és Carter-t, bevallom: Nem igazán tudtam hova rakni. Egyrészről nagyon megszerettem a két srácot, de számomra túl drámai volt a cselekmény. Ami Ethan-el történt az borzalmas. Ettől függetlenül azonban mindig újra és újra elolvasom. Hiányzott valami, valami amit eddig nem tudtam megragadni, amit nem tudtam megérteni... mostanáig.
   Carter Stevenson Tourette-szindrómája miatt egész életében rejtőzködött. A fények és a hangok elegye mindig is nyugtalanságot ébresztett benne; és ezt a körülötte élő emberek nem mindig tolerálták. Végső elkeseredésében Santa Josephina álmos kertvárosába költözik, nem is sejtve, hogy ezzel egy még színesebb, még különlegesebb élet veszi kezdetét; a szomszéd sráccal, Ethan-el. A baj csak az, hogy Carter nem akar kapcsolatban élni, túlságosan erősen él benne a csalódás keserű emléke, így okvetlenül is, de elutasítja a csupa szív-szeretet srácot; ezzel nem egyszer meg is bántva az egyébként is labilis Ethant. De vajon képes lesz Carter valaha is megbízni egy olyan emberben, aki bármit megtenne érte? És ha igen, készen áll egyáltalán Ethan egy ilyen kaliberű kapcsolatba, vagy agysérülése végleg közéjük áll majd?
 Két férfi lenyűgöző kapcsolatáról szól ez a szívszaggató regény, ahol a bizalom és a szeretet mindennél többet ér, de néha elég egy rossz szó, egy későn elsuttogott mondat, és a kártyavár összedől.

Értékelés: 5/5 Nagyon megszerettem ezt a könyvet, hisz ritka az olyan regény, ahol a szereplők ennyire életszerűek. A cselekmény megrázó és magával ragadó. Őszintén szólva a maga 250 oldalával egy este kiolvasható, mert, hogy letenni nem fogod, az biztos! Mikor beütött a baj, és úgy tűnt, nincs már remény, az írónő mindig fellebbentett valami kis fényt az alagút végén, így az utolsó 30 oldalt már remegő kézzel is, de végigolvastam. Ha nem félsz a néha hegyetlen valóságtól, ha kitartó vagy és bízol, ez a könyv neked való!
18 éves kortól ajánlom minden nyíltszívű olvasónak!

Szereposztás:




Blogturné LMBT könyvekkel az elfogadásért!

2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. A fesztivál leglátványosabb eseményére  a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor.

A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves  Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.

A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben. A turné időpontja: 2015. július 3-12.



Nyereményjáték!

Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el,  1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál.


Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!

Wentworth Miller, a Szökés sztárja

Wentworth Miller: Sokáig tanakodtam azon, hogy kit is válasszak, lévén a két legnagyobb kedvencemet már elvitték, így a választásom végül a gyerekkori kedvencemre esett. A 43 éves színészről egy ideig senki sem tudta, hogy meleg, mígnem egy meglepően szókimondó nyílt levélben felvállalta másságát, egyben visszautasította a Szentpétervári Filmfesztivál felkérését.
"Meleg férfiként nyugtalanít az orosz kormány jelenlegi hozzáállása és bánásmódja a meleg                                                                                             férfiakkal és nőkkel"  
Az orosz  kormány 2013 júliusában elfogadta a "nem-heteroszexuális házasságok" totális propagandájára törekvő törvényt, melynek következményeként minden nem-heteroszexuális tartalmat, foglalkozást és tevékenységek betiltottak, és pénzbírsággal sújtottak. Az Európai kontinensen is ismert Wentworth Miller mélységes felháborodását kifejezve utasította vissza a felkérést, ugyan is nem akarta a nevét adni egy olyan rendezvényhez, ami mögött egy ilyen elutasító és gyűlölködő rendszer áll. Miután napvilágot látott a színész levele, rengeteg híresség állt ki mind az orosz határozat ellen tüntetők, mind az LMBT közösségek mellett. Így hát a tervük pont az ellenkezőjét érte el: Csak még jobban elősegítette a másság elfogadását. Ez a bátor cselekedet engem nagyon meghatott, ugyan is ennél nyíltabban és őszintébben fellépni a gyűlölködés ellen, már nehezen lehet. A Szökés sztárjának teljes levelét ide kattintva olvashatjátok el.




Továb állomások:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése