2015. július 5., vasárnap

Becca Prior - A tanítvány


Fülszöveg: A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat. A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között.

 

Egy történet ami magával ragad! Egy történet ami megfog és nem ereszt, és egy történet amit örökre a szívedbe zársz.
   A tanítvány című könyv az első oldaltól kezdve lebilincselően izgalmas volt. Becca Prior boszorkányosan egyedi írói stílusával tabut-tabura döntve hódítja meg a nyitott olvasók szívét. "Az első erotikus melegregény." Többek között ez áll a borító hátulján, és be kell valljam: Tartottam tőle, hogy ezzel a megjegyzéssel kicsit elvetették a sulykot. Olvastam már erotikus regényt, ahogy nem egy LMBT könyvet is, de, hogy valaki ezt a kettőt egyesítse; na ilyenről még nem hallottam! Sose hittem volna, hogy pont egy magyar író töri meg a jeget, és ad közre egy olyan könyvet ami maga az irodalomba oltott elfogadás és megértés. A tanítvány megrázóan egyedi, és életszagú! Nem egy klisékkel és hangzatos mondatokkal teli tiniregény, amit csakis azért olvasunk el, mert "annyira toleránsak és modern felfogásúak vagyunk" ez a könyv nem erről szól, sokkal több ennél. Harry és Lewis szerelme maga a megtestesített vágy. Ahogy ez a két gátlásokkal teli fiú viszonyul az élethez, az egyszerűen példaértékű. Mikor a 21 éves biológiaprofesszor, szerelemre lobban a nála négy évvel fiatalabb tanítványa iránt, a könyv életre kel és szinte önmagát olvastatja. Ritkán találkozok olyan regénnyel amit nem tudok letenni, annyira izgalmas. Becca Prior az utolsó oldalig fenntartotta a szikrázóan cselekménydús és borzongatóan erotikus cselekményt, így nem is csoda, hogy most ezt a rajongástól áthatott és enyhén szólva is ömlengős kritikát olvashatjátok! Mikor egy könyv úgy igazán magával ragad, a világ megszűnik létezni, és csak a történetet látod premierplánban, ezért is szeretek olvasni. Harry és Lewis története nagyon is aktuális, hisz Amerika legalizálta a melegházasságot, rengeteg híresség coming-outolt az elmúlt években, és úgy hiszem - Magyarország is kezd rátérni az aranyközépútra.
   Vajon milyen élet vár egy fiúra aki több évnyi egyéjszakás kaland után szerelemre lobban egy férfi iránt, aki történetesen a tanára? Mennyit bír ki egy éppen csak kiforróban lévő kapcsolat, ha a múló idő és a távolság együttesen ostromolja a lehetőségeiket? Létezik még igaz szerelem, vagy a romantika örökre kihalt képmutató társadalmunkból? Nyisd ki a szemed és láss, ne a borítója alapján ítéld meg az életet!

Értékelésem: 5/5 Gondolom a véleményezésből már lejött, hogy nagyon megszerettem ezt a könyvet. Az utolsó oldalakig élt bennem a remény, amit még mindig fenntartok. Sok kedvenc szereplőm volt, de a legnagyobb hatással talán Lewis nagymamája volt rám. Félve várom az újabb részt, és remélem ti is éppen ugyan úgy fogjátok szeretni ezt a csodálatos könyvet, mint én. Így hát tiszta szívből ajánlom Neked, kedves nyílt, és tiszta szívű olvasó, legyél akár meleg vagy éppen hetero.

Szereposztás:

A képen: Alexander Van Ballaer és Marlon Teixeira



Blogturné LMBT könyvekkel az elfogadásért!

2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. A fesztivál leglátványosabb eseményére  a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor.

A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves  Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.


A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben. A turné időpontja: 2015. július 3-12.


Nyereményjáték!

Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el,  1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál.


Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!

Wentworth Miller, a Szökés sztárja
Wentworth Miller: Sokáig tanakodtam azon, hogy kit is válasszak, lévén a két legnagyobb kedvencemet már elvitték, így a választásom végül a gyerekkori kedvencemre esett. A 43 éves színészről egy ideig senki sem tudta, hogy meleg, mígnem egy meglepően szókimondó nyílt levélben felvállalta másságát, egyben visszautasította a Szentpétervári Filmfesztivál felkérését.
"Meleg férfiként nyugtalanít az orosz kormány jelenlegi hozzáállása és bánásmódja a meleg                                                                                             férfiakkal és nőkkel"  
Az orosz  kormány 2013 júliusában elfogadta a "nem-heteroszexuális házasságok" totális propagandájára törekvő törvényt, melynek következményeként minden nem-heteroszexuális tartalmat, foglalkozást és tevékenységek betiltottak, és pénzbírsággal sújtottak. Az Európai kontinensen is ismert Wentworth Miller mélységes felháborodását kifejezve utasította vissza a felkérést, ugyan is nem akarta a nevét adni egy olyan rendezvényhez, ami mögött egy ilyen elutasító és gyűlölködő rendszer áll. Miután napvilágot látott a színész levele, rengeteg híresség állt ki mind az orosz határozat ellen tüntetők, mind az LMBT közösségek mellett. Így hát a tervük pont az ellenkezőjét érte el: Csak még jobban elősegítette a másság elfogadását. Ez a bátor cselekedet engem nagyon meghatott, ugyan is ennél nyíltabban és őszintébben fellépni a gyűlölködés ellen, már nehezen lehet. A Szökés sztárjának teljes levelét ide kattintva olvashatjátok el.




Továb állomások:

  • 07.03. – Media-Addict.hu – Edouard Louis: Leszámolás Eddyvel
  • 07.03. – Thinking About You – Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el
  • 07.03. – Egy könyvfüggő vallomásai – David Levithan – John Green: Will & Will

  • 07.04. – Kiruu zakkant kuckója – Becca Prior: A tanítvány
  • 07.04. – Könyvspirációk – David Levithan: Nap nap után
  • 07.04. – Reelka’s View – Lakatos Levente: Szigor
  • 07.04. – Vivi könyves blogja – Ryan Loveless – Ethan és Carter

  • 07.05. – Könyvlelő – James Dawson – This book is gay
  • 07.05. – Mentavirág olvas – Alice Walker – Kedves Jóisten
  • 07.05. – Readinger – Becca Prior – A tanítvány

  • 07.06. – Kelly & Lupi olvas – Gilbert Adair: Álmodozók
  • 07.06 – Readinger – Ryan Loveless – Ethan és Carter
  • 07.06. Egy könyvfüggő vallomásai - Sara Shepard – Flawless

  • 07.07. – Kiruu zakkant kuckója – Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
  • 07.07. – Letehetetlen Blog – Michael Cunningham: Az órák
  • 07.07. – Vivi könyves blogja – Becca Prior – A tanítvány

  • 07.08. – Tekla Könyvei – Marie-Aude Murail: Oh, boy!
  • 07.08. – Thinking About You – Becca Prior – A tanítvány
  • 07.08. – Ryan könyvespolca – Cris Beam: I am J
  • 07.08. – Egy könyvfüggő vallomásai – Sara Shepard – Perfect

  • 07.09. – MFKata gondolatai – Tiffany Reisz: A szirén
  • 07.09. – Real Thoughts – Becca Prior: A tanítvány
  • 07.09. – Reelka’s View – David Levithan: Nap nap után

  • 07.10. – Pastel Blue and Chocolate Cake – Becca Prior: A tanítvány
  • 07.10. – Annie könyves blogja – Jodi Picoult: Gyere haza
  • 07.10. – CBooks – Tiffany Reisz: Az angyal

  • 07.11. – Thinking About You – Marie-Aude Murail: Oh, boy!
  • 07.11. – Kristina blogja – Becca Prior – A tanítvány
  • 07.11. – randomfinny – Madeline Miller: Akhilleusz dala

  • 07.12. – Könyvspirációk – Becca Prior: A tanítvány
  • 07.12. – Angelika blogja – Benjamin Alire Saenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
  • 07.12. – Thinking About You – David Levithan – John Green: Will & Will
  • 07.12. – Bibliotheca Fummie – Oscar Wilde: Dorian Grey arcképe

2 megjegyzés:

  1. Hali! :) Nekem is hatalmas kedvencem A tanítvány. Annyit szeretnék kérdezni, hogy ennél a játéknál mit kell beírni a kedvenc LMBT hírességekhez? Nem értem, hogy hol találom meg az információt. Abban a posztban, amiket leírtál, vagy valahol a blogján? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

    Pillow Lover

    VálaszTörlés
  2. Szia! :)

    Minden egyes blogger a poszt végén nevezi meg a kedvenc hírességét névvel, én képet is mellékeltem. A híresség nevét kell beírni a refl. dobozba. :)

    VálaszTörlés